dimarts, 15 de maig del 2012

MÉS SOBRE LA DESCOBERTA DEL CONTINENT AMERICÀ

Cristòfol Colom era català, com catalana va ser la descoberta del continent americà. Des del 1492, Castella menteix. Castella no podia admetre que aital esdeveniment se l'adjudiques la nació catalana. Les mentides, les tergiversacions dels fets, l'espoli i el lladronici sistemàtic, no vénen del 1714, no: ja vénen des del 1492. I la data del 12 d'octubre del 1492, dia en què ens volen fer creure que el vigia de les naus catalanes comandades per l'Almirall català, Cristòfol Colom, va albirar  terres americanes, resta pendent de confirmació. Les investigacions que s'estant duen a terme per molts historiadors, entre ells molts forans, un dia o altre posaran en clar què va passar amb el Descobriment d'Amèrica i, l'Estat espanyol, es veurà obligat a reconèixer-ho, a demanar perdó i a tornar tot el que ens ha robat des que l'Almirall Cristòfol Colom va tornar d'Amèrica havent descobert per a Catalunya un nou continent, fins avui.

divendres, 11 de maig del 2012

MÀQUINES EXPENEDORES DE TARGETES MULTI VIATGE


Seria molt d'agrair, que dins a cada autobús de la T.U.S., hi hagués una petita màquina expenedora de Títols de Transport de 10 viatges. Així no s'haurien d'adquirir a una oficina bancària o a una oficina d'una caixa d'estalvis (cada cosa s’ha de vendre al lloc on toca vendre-la), tot i que voler adquirir avui en dia una targeta de 10 viatges per usar-la als autobusos de la T.U.S, a una oficina de "UNIM", abans Caixa Sabadell, ara és del tot impossible. Diuen que ja no en venen, i no diuen el perquè. I au! Tira cap un altre cantó, fins a trobar un lloc que en venguin!
A més, i si no vaig errat, de despatx fix de venda de Títols de Transport multi viatge, jo només en conec un: el que hi ha adossat a la Casa Duran, al carrer de La Borriana; o potser és la Placeta del Pedregar? Si els possibles viatgers que viuen a l’extraradi han d’anar al Centre per comprar una targeta multi viatge; no troben que ho tenen bastant malament? Necessitem la targeta multi viatge dins l'autobús en el moment en què hi pugem. Si no hem pogut anar a comprar-la a un Banc o a una Caixa que en vengui i que de vegades queda molt lluny de casa, crec que trobar-se la màquina expenedora dins l'autobús fóra tot un encert i un motiu menys de preocupació pel sofert usuari.
La màquina expenedora de Títols de Transport, col·locada estratègicament a l’entrada de l’autobús, no hauria de ser pas massa gran; que podés despatxar un centenar de Títols de Transport, o un centenar i mig, i la suficient dotació de canvi, però només admetent, com a molt, o l’import exacte, o només bitllets de 5, 10, i 20 euros: tipus de bitllets que hom acostuma a dur al respectiu bitlleter.
I que no em surti ara el ciutadà de torn dient que les targetes multi viatge les podrien vendre els mateixos conductors. Deixem que els conductors facin la seva feina, conduir i fer de cobradors que Déu n’hi do, tot i que no hi estic d’acord en què els conductors facin al mateix temps la tasca de cobradors.
El que aquest escrit suggereix, és aplicable a totes les línies d’autobusos de tot l’Estat. He voltat molt i si fa no fa, a tot arreu hi ha els mateixos problemes a l’hora d’adquirir les targetes multi viatge.
I a continuació, passo a explicar una anècdota que em va passar a Perpinyà, deu fer un parell o tres d’anys. No té res a veure amb les targetes multi viatge dels autobusos, però sí que té a veure amb el sistema de pagament en cabines telefòniques perpinyanenques.
Resulta que a Perpinyà, per trucar per telèfon des d’una cabina telefònica d’ús públic, s’ha de fer mitjançant la prèvia introducció d’una targeta, que prèviament s¡ha hagut d’anar a comprar en un dels múltiples llocs on les venen (i com que jo no ho sabia, no vaig poder trucar fins que algú em va indicar on la podia comprar. Però ves quins collons! Comprar una targeta només per a una sola trucada!). I és de suposar que a tot França deu ser d’aquesta manera. I això que en el país veí, es salten olímpicament el fet de vendre aquest tipus de targetes telefòniques a uns pocs llocs determinats. Sembla ser, que qualsevol establiment, del tipus que sigui, que vulgui col·laborar amb la PTT (Poste, Telegraphe, Tèlefon, la companyia francesa de telefonia i correu) venent targetes per les cabines telefòniques, ho pot fer.